Sturefiskarna firar i år 50-årsjubileum

Under året kommer ett antal aktiviteter att arrangeras både för klubbmedlemmarna såväl som för allmänheten.

Ett arrangemang har redan genomförts den 4 april som var den aktuella födelsedagen. Det finns idag några ”gubbar” som fortfarande är aktiva med sportfiske eller på andra sätt är kända på stan. Av dessa kunde fyra stycken bjudas in att närvara då klubben hade öppet hus på födelsedagen. Ytterligare en som var med från början hedrades under kvällen i bostaden.

Till kvällens kaffe serverades tårtor som gjorts av några medlemmar och naturligtvis var tårtorna gjorda som fiskar av olika slag. Till dessa fanns också några fiskeredskap, flöten och drag som tillverkats av spunnet socker.

Många av klubbens medlemmar kom samtidigt som några inbjudna gäster från bland annat Arboga kommun, Sportfiskarnas distriktsstyrelse med flera. Det gavs många tillfällen under kvällen att prata om storfisken man fått och andra skrönor.

Klubbstyrelsen redovisade några aktiviteter som är under planering under året.

Närmast kommer ”Norsylingen” under förutsättning att norsarna kommer upp i ån i tillräckligt antal. I skrivande stund ser det dåligt ut men de som fiskar är optimister och ett gott tecken är att måsarna har behagat komma till stan.

Några andra aktiviteter som planeras är bland annat en fisketävling på regnbåge samt några allmänna aktiviteter under sensommaren. 

Med Vänliga Hälsningar

Göran Glimsholt